top of page

Ons doel is duurzame waardecreatie

Dit realiseren we door middel van een sterk partnership waar het bedrijf centraal staat.

We zijn ervan overtuigd dat een bedrijf zich moet blijven in vraag durven stellen om relevant te blijven. Onze langetermijnvisie zorgt ervoor dat zinvolle investeringen altijd bespreekbaar zijn en moedigt ondernemerschap aan. We willen niet alleen volgend jaar sterk staan, ook de jaren daarna.

20230126_095548.jpg

Lange termijn

 • ­Wij komen aan boord als een langetermijnaandeelhouder zonder exitverplichtingen. Eventuele exits zijn ondergeschikt aan het succesvol uitbouwen van de onderneming. De fundamentele waardecreatie gebeurt door het bedrijf continu te versterken – niet door op het “juiste” moment te verkopen. Deze aanpak biedt ruimte voor investeringen die op lange termijn het verschil maken. 

 • ­Ondernemen op lange termijn brengt niet alleen succes maar ook onvermijdelijke uitdagingen met zich mee. Wij zijn een partner in goede en kwade dagen en helpen – met een gezonde dosis realisme en pragmatisme – het hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te nemen.

 • ­Wanneer de rol van Falcon Fund is uitgespeeld, of wanneer andere partijen beter geplaatst zijn om het bedrijf verder te ontwikkelen, behoort een exit uiteraard tot de mogelijkheden. Toch gaan wij zeer zelden proactief op zoek naar een koper voor onze bedrijven. Binnen onze groep bevinden zich bedrijven die al meer dan 15 jaar deel uitmaken van onze portfolio en die beter gewapend zijn dan ooit om een succesvol traject af te leggen.

20230117_094018.jpg

Structureel partnership

 • Onze langetermijnvisie wordt gesteund door een sterk partnership tussen alle aandeelhouders van het bedrijf met slechts één doel: het succes van het bedrijf. Belangenvermenging wordt uitgesloten. Met onze ervaring zijn we succesvol in het opbouwen van duurzame langetermijnrelaties.
   

 • ­Onze investering in een bedrijf gaat vaak gepaard met een co-(her)investering van de vroegere eigenaar en/of het management. We verankeren op die manier ook kostbare immateriële waarden – zoals knowhow en bedrijfscultuur.

 • Elke investering brengt zijn eigen gevoeligheden met zich mee. We bespreken de samenwerking grondig op voorhand en ondervangen alle bezorgdheden. We maken afspraken en leggen die op evenwichtige wijze vast in een gezonde, op maat gemaakte structuur. 

 • Falcon Fund biedt de – vrij unieke – mogelijkheid om het partnership los te koppelen van het dagdagelijks management. Een aandeelhouder hoeft geen blijvende operationele rol op te nemen om als partner in het kapitaal aan boord te blijven.
   

20230215_102356.jpg

Ondernemerschap

 • ­Ondernemerschap is cruciaal in onze bedrijven. Het management kan pas zijn rol als verantwoordelijke voor de uitbouw van het bedrijf ten volle vervullen als het de nodige bewegingsvrijheid krijgt. Hoewel we zeer betrokken zijn, begeven we ons niet op het terrein van het dagdagelijks management.​
   

 • ­Wij nemen onze verantwoordelijkheid op in de Raad van Bestuur en fungeren als klankbord om de uitdagingen, opportuniteiten en strategie te bespreken en uit te stippelen. Ook hier blijft de inbreng van het management cruciaal. Zij geven de voorzet van hoe het bedrijf moet evolueren.
   

 • ­Natuurlijk vervullen we onze rol op de domeinen waarin we expertise hebben en bieden ondersteuning waar mogelijk. We hebben door de jaren heen een performant netwerk uitgebouwd op diverse domeinen dat zonder enige verplichting ter beschikking wordt gesteld.
   

bottom of page