top of page

Ons doel is duurzame waardecreatie

Dit realiseren we door middel van een sterk partnership waar het bedrijf centraal staat.

We zijn ervan overtuigd dat een bedrijf zich moet blijven in vraag durven stellen om relevant te blijven. Onze lange termijn insteek zorgt ervoor dat zinvolle investeringen altijd bespreekbaar zijn en maakt ondernemen mogelijk. We willen niet alleen volgend jaar sterk staan, ook de jaren daarna.

20230126_095548.jpg

Lange termijn

 • ­Wij komen aan boord als een lange termijn aandeelhouder zonder exit verplichtingen. Een eventuele exit is ondergeschikt aan de succesvolle uitbouw van de onderneming. De fundamentele waardecreatie gebeurt door het bedrijf continu te versterken – niet door op het “juiste” moment te verkopen. Deze insteek creëert ruimte voor investeringen die het verschil maken in the long run

 • ­Ondernemen op lange termijn gaat gepaard met succes maar onvermijdelijk ook met tegenslag. Wij zijn een partner in goede en kwade dagen en helpen – met een gezonde dosis realisme en pragmatisme – het hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te nemen.

 • ­Wanneer de rol van Falcon Fund is uitgespeeld, of wanneer andere partijen beter geplaatst zijn om het bedrijf verder te ontwikkelen, behoort een exit uiteraard tot de mogelijkheden. Toch gaan wij zeer zelden proactief op zoek naar een koper voor onze bedrijven. In onze groep zitten dan ook bedrijven die al meer dan 15 jaar tot onze groep behoren en die beter gewapend zijn dan ooit om een mooi parcours te lopen.

20230117_094018.jpg

Structureel partnership

 • De lange termijn visie wordt ondersteund door een sterk partnership tussen alle aandeelhouders van het bedrijf met slechts één doel: het succes van het bedrijf. Belangenvermenging wordt uitgesloten. Wij hebben de ervaring om – met succes – lange termijn relaties uit te bouwen.
   

 • ­Onze investering in een bedrijf gaat vaak gepaard met een co-(her)investering van de vroegere eigenaar en/of het management. We verankeren op die manier ook kostbare immateriële waarden – zoals knowhow en bedrijfscultuur.

 • Elke investering heeft zijn eigen gevoeligheden. We bespreken de samenwerking grondig op voorhand en ondervangen alle bezorgdheden. We maken afspraken en leggen die op evenwichtige wijze vast in een gezonde – telkens op maat gemaakte – structuur. 

 • Falcon Fund biedt de – vrij unieke – mogelijkheid om het partnership los te koppelen van het dagdagelijks management. Een aandeelhouder hoeft geen blijvende operationele rol op te nemen om als partner in het kapitaal aan boord te blijven.
   

20230215_102356.jpg

Ondernemerschap

 • ­Ondernemerschap is cruciaal in onze bedrijven. Management kan pas zijn rol als verantwoordelijke voor de uitbouw van het bedrijf ten volle spelen, als ze daartoe de nodige bewegingsvrijheid krijgt. Wij zijn zeer betrokken maar komen niet op het terrein van het dagdagelijks management.

 • ­Wij nemen onze verantwoordelijkheid op in de Raad van Bestuur en fungeren als klankbord om de uitdagingen, opportuniteiten en strategie te bespreken en uit te stippelen. Ook hier blijft de inbreng van het management cruciaal. Zij geven de voorzet van hoe het bedrijf moet evolueren.
   

 • ­Wij spelen uiteraard onze rol op de domeinen waar wij in thuis zijn en ondersteunen waar we kunnen. We hebben door de jaren heen een performant netwerk uitgebouwd op diverse domeinen dat – zonder enige verplichting – ter beschikking wordt gesteld.
   

bottom of page